Valioliiga-matkalle katsomaan Liverpoolin peliä?


Liverpool on kauden 2018-2019 seuramenestyksensä kautta saanut paljon uusia faneja, joista toki osa on myös suomalaisia. Liverpool on muutenkin ollut suomalaisten jalkapallofanien ykkösjoukkueita jo vuosia, ja Suomesta on helppo matkustaa katsomaan pelejä myös paikan päälle. Oman lempijoukkueen peli on helppo mahduttaa osaksi Englannin matkaa, ja etenkin Liverpoolissa on paljon nähtävää myös jalkapallon ulkopuolella.

Mitä mukaan Liverpoolin fanimatkalle?

Liverpoolin fanireissua varten kannattaa varustautua tietenkin tarpeellisilla varusteilla, joilla matkasta tarttuu mukaan pelitunnelman lisäksi myös fanikaverit. Tärkeimpiä tuotteita ovat Liverpoolin tummanpunainen kotipelipaita ja kaulahuivi, ja jos matkustat muille paikkakunnille joukkueen pelejä katsomaan, myös valkoinen vieraspelipaita on hyvä hankinta. Suomalainen tosifani lähtee matkaan Sami Hyypiän pelipaidalla, joita voi löytää nettihuutokaupoista tai paikan päältä.Myös reppuun kannattaa panostaa, ja uusi reppu on hyvä hankinta mille tahansa matkalle. Liverpoolin kannattajille suositellaan tietysti punaista reppua. Olit sitten joukkueen tosifani tai vaikka liittäisit jalkapallopelin vain osaksi Britannian matkaa, kannattaa ottelussa tunnustaa väriä. Fanituotteiden hankkiminen peliä varten on nimittäin erinomainen tapa päästä jalkapallotunnelmaan mukaan ja osoittaa, mitä joukkuetta kannatat.

Tietoa Liverpoolin paikallispeleistä

Liverpoolin kotiottelut pelataan Anfieldin kentällä, jolla on todella hyvät nettisivut käytännön järjestelyitä ajatellen, ja Anfield Roadin ympäristöstä löytyy kaikki tarpeellinen pubeista käteisautomaatteihin. Jos silti haluat välttyä jonottamiselta, kannattaa Liverpool tuotteet hankkia jo Suomesta. Joukkueella on lisäksi Suomessa hyvin aktiivinen faniseura OLSC Finland, jonka sivuilta voi kysellä vinkkejä omaan matkaan.Vaikka et olisikaan Liverpoolin fani henkeen ja vereen, Liverpoolin kotipeleissä on nähtävää myös kaupungissa. Liverpool on ollut englantilaisen vallan aikana mittavassa roolissa muistakin syistä kuin kahden hyvän jalkapallojoukkueen vuoksi. Se on tärkeä satamakaupunki, jossa on monia nähtävyyksiä, kuten Metropolitan Cathedral ja Liverpoolin historiallinen satama. Kaupungista on tullut myös paljon tunnettuja muusikkoja, kuten the Beatles.

Koska Liverpoolin peliä kannattaa lähteä katsomaan?

Valioliigan ensimmäiset pelit alkavat jo loppukesästä, ja vaikka alkupään pelit eivät ole niitä kaikkein jännittävimpiä, usein niihin saa myös hankittua liput edullisemmin kuin loppukauden peleihin. Suomalaisen fanimatkustajan kannattaa ajoittaa reissunsa mahdollisuuksien mukaan elokuulle 2019, sillä Liverpool pelaa ensimmäisen kierroksensa Teemu Pukin edustamaa sarjanousija Norwich Cityä vastaan Anfieldissä. Tämä ottelu on myös varmasti näkemisen arvoinen!